úterý 24. dubna 2012

Ellen urguje diváky k podpisu petice na změnu označení filmu "Bully" (8. 3. 2012)

Zdroj: Advocate

Ellen DeGeneres promluvila ve čtvrteční show o potenciálu dokumentu "Bully" měnit životy, a naléhala na diváky, aby podepsali petici. Tu založila mladá dívka, která se snaží změnit označení filmu vztahující se k věku diváka. A to na PG-13, což znamená, že je vhodný pro děti od 13 let.

ELLEN ON BULLY X390 (GRAB) | ADVOCATE.COMKaty Butler, středoškolská studentka z Michiganu, založila petici na Change.org, aby změnila označení dokumentu proti šikanování, "Bully", z R (od 17 let). V úterý osobně doručila 200 000 podpisů na "Americkou filmovou asociaci".

Dokument, režírovaný Lee Hirschem, bude uveden 30. března. Je také předmětem kontroverze obklopené odmítnutím "Americké filmové asociace" na změnu označení na PG-13, což by umožnilo podání filmu rozsáhlejší veřejnosti a mohl by tak být ukázán v amerických školách.

Butler řekla časopisu "The Advocate": "Posíláme hlasitou a jasnou zprávu "Americké filmové asociaci", že by film "Bully" neměl mít označení R." Doufá, že by promítání filmu v učebnách dosáhlo "na ty, které to potřebují nejvíce" a pomohlo by to tak zlepšit životy studentů. "Každý den jsou studenti šikanování," říká. "Tento film, pokud by mu bylo dáno označení PG-13, by dosáhl na tyto studenty a také na samotné tyrany a pomohl by tak zastavit epidemii šikanování v naší zemi."

Žádné komentáře:

Okomentovat