pondělí 1. srpna 2011

Ellen DeGeneres požádala fanoušky, aby pomohli zastavit vraždy tuleňů (11.4.2011)


Ellen DeGeneres má více než milión fanoušků na Facebooku, ale jsem si jistá, že jsem po jejím posledním kroku zvířecího aktivismu její fanynka č.1. Moderátorka, která je veganka, nedávno požádala o pomoc své diváky k zastavení kanadského obchodního lovu tuleňů.

Na stránkách jejího pořadu, DeGeneres píše: "Lov tuleňů je jeden z nejpříšernějších a nelidských činů dovolených vládou. Kanada dovoluje vraždění v rekordním počtu v lovecké sezóně 2011, která je právě teď. Tuleni jsou často mladší než 3 měsíce." DeGeneres poté odkazuje fanoušky na stránky organizace PETA, kde jsou akceptovány příspěvky, jenž pomůžou zastavit lov tuleňů. Téměř 45,000$ bylo vybráno od milovníků tuleňů z celého světa.

Ellenina výzva k akci je příhodná, lov tuleňů se dostává do plného proudu. Letos kanadská vláda schválila vraždu 468,200 tuleňů, což je zvýšení o 20 procent od loňského roku.

Jak Ellen DeGeneres navrhla, přispívání na kampaň proti kožešinám organizace PETA je skvělý způsob pomoci tuleňů, kteří jsou zabíjeni pro jejich kožešinu, maso a olej. Ale také můžete zachránit tuleně i bez Vaší kreditní karty. Společnost "The Human Society of the United States" podala výzvu na bojkot kanadských mořských plodů, jelikož mnoho Kanaďanů loví tuleně během rybářské nesezóny.

Proto, aby pomohla strávníkům vyhnout se podporování vražd tuleňů, HSUS dala dohromady vyhledávač restaurací ve Spojených státech, které podporují bojkot kanadských mořských plodů.

A milovníci tuleňů kdekoliv by měly být informováni o jedné restauraci, která se nedostala na list HSUS: Red Lobster. Řetězec mořských plodů je světovým největším kupcem kanadských mořských potravin, a je tedy největším podporovatelem obchodního lovu tuleňů.

Právě teď, Red Lobster je nejméně přátelská jídelna k tuleňům ve Spojených státech. Ale restaurace může rychle přejít z nuly k hrdinovi s jejich 690 Severoamerickými pobočkami. Red Lobster by dal silný úder za tuleně pokud by se zapojil do bojkotu kanadských mořských plodů.

Žádné komentáře:

Okomentovat