úterý 2. srpna 2011

Portia de Rossi obviněna ze sexismu poté, co odmítla rozhovor s mužem (18.11.2010)

Zdroj SMH

Hollywoodská hvězda Portia de Rossi byla obviněna z pokrytectví poté, co moderátor "Sunrise" David Kroch zveřejnil, že odmítla být od něho zpovídána, protože je muž.

Thumbnail image for video asset.
"Herečka narozená v Austrálii se objevila na vysoce sledovaném kanálu "Seven" v úterním ranním programu, aby propagovala svou novou autobiografii "Unbearable Lightness: A Story of Loss and Gain", ale hovořila jen s ženskou moderátorkou", oznámila stanice.

Mluvčí "Seven" potvrdil dnes ráno nemužskou politiku de Rossi, s tím, že bylo producentům řečeno, že její postoj nebyl "jen pro Austrálii, ale pro celý svět".

Koch na Twitteru, aby ventiloval jeho frustraci, obvinil hvězdu z toho, že používá tzv. dvojí metr.

"Portia de Rossi chce být zpovídána pouze ženou. Jsem divný, když si myslím, že je to divné. Způsobilo by to rozhořčení, kdyby si tuto podmínku dal muž," napsal Koch.

"Portia podporuje, docela správně, práva pro homosexuály a celkově rovnocennost. Pak trvá na tom, aby byla zpovídána ženou. Pokrytecké? Řekněte mi?"

Rádiová stanice "Austereo" včera potvrdila, že zkoušela tento týden zajistit rozhovor s de Rossi s moderátory Hamishem a Andym, ale bylo jim řečeno, že předností hvězdy je mluvit se ženou. Moderátorka Fifi Box uskutečnila tento rozhovor raději včera.

PR Managerka "Austereo" řekla, že nebyli informováni o všeobecném zákazu pro muže.

"To slovo, které včera k nám bylo použito bylo "přednost" - byla to její přednost mluvit se ženou," řekla Kelly.

"Důvod, který nám byl poskytnut byl, že její kniha a kontext knihy se týká ženských problémů a tlaku na ženy, aby byly štíhlé a je lepší o tomto mluvit se ženou."

"Neměli jsme s tím problém. Kluci (Hamich a Andy) byli docela rádi, aby Fifi udělala tento rozhovor."

V její knize de Rossi, žena americké moderátorky Ellen DeGeneres, uveřejnila detaily její bitvy s poruchou příjmu potravy a jejího zápasu s vyrovnáním se s její homosexualitou.

V Austrálii je kniha publikována společnosti "Hardie Grant".

Dříve, herečka využila rozhovoru v rádiu "ABC", aby vyjádřila své zklamání na nedostatek akce ministerské předsedkyně Julie Gilliard ohledně manželství stejnopohlavních párů.

"Vždy jsem si myslela, že Austrálie přijme tento zákon pro stejná práva...dlouho předtím než Amerika," řekla.

Herečka (37), která si letos legálně změnila jméno na Portia DeGeneres, je stále profesionálně známá jako de Rossi.

Žádné komentáře:

Okomentovat